• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
مطالعات مدیریت صنعتی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 16 (1397)
دوره دوره 15 (1396)
شماره شماره 47
شماره شماره 46
شماره شماره 45
شماره شماره 44
دوره دوره 14 (1395)
دوره دوره 13 (1394)
دوره دوره 12 (1393)
دوره دوره 11 (1393)
دوره دوره 10 (1391)
دوره دوره 9 (1390)
دوره دوره 8 (1389)
دوره دوره 6 (1386)
دوره دوره 5 (1385)
دوره دوره 4 (1385)
دوره دوره 3 (1384)
دوره دوره 2 (1383)
دوره دوره 1 (1382)
یعقوبی, سعید, کامور, مهدی. (1396). مدیریت مصرف فرآورده ها در زنجیره ی تأمین خون با در نظرر گررفنن امکان اننقال جانبی بین بیمارسنان ها. مطالعات مدیریت صنعتی, 15(47), 93-119. doi: 10.22054/jims.2017.8118
سعید یعقوبی; مهدی کامور. "مدیریت مصرف فرآورده ها در زنجیره ی تأمین خون با در نظرر گررفنن امکان اننقال جانبی بین بیمارسنان ها". مطالعات مدیریت صنعتی, 15, 47, 1396, 93-119. doi: 10.22054/jims.2017.8118
یعقوبی, سعید, کامور, مهدی. (1396). 'مدیریت مصرف فرآورده ها در زنجیره ی تأمین خون با در نظرر گررفنن امکان اننقال جانبی بین بیمارسنان ها', مطالعات مدیریت صنعتی, 15(47), pp. 93-119. doi: 10.22054/jims.2017.8118
یعقوبی, سعید, کامور, مهدی. مدیریت مصرف فرآورده ها در زنجیره ی تأمین خون با در نظرر گررفنن امکان اننقال جانبی بین بیمارسنان ها. مطالعات مدیریت صنعتی, 1396; 15(47): 93-119. doi: 10.22054/jims.2017.8118

مدیریت مصرف فرآورده ها در زنجیره ی تأمین خون با در نظرر گررفنن امکان اننقال جانبی بین بیمارسنان ها

مقاله 5، دوره 15، شماره 47، پاییز 1396، صفحه 93-119  XML اصل مقاله (869 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22054/jims.2017.8118
نویسندگان
سعید یعقوبی1؛ مهدی کامور2
1استادیار، دانشگاه علم و صنعت ایران، گروه مهندسی صنایع، تهران، ایران
2دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علم و صنعت ایران، گروه مهندسی صنایع، تهران، ایران
چکیده
وجود عواملی نظیر محدود بودن منابع تأمین خون، فسادپذیری، شرایط خاص لازم برای نگهداری فرآورده های
خونی و هزینه های بالای ناشی از تلفیات و کمبود خون در مراکز درمانی، موجب شده مدیریت مصرف
فرآورده های خونی، به عنوان یکی از مسائل پیچیده و حائز اهمیت در حوزه ی سیستم های سلامت شناخته شود
در این مقاله، یک مدل ریاضی خطی به منظور بهینه سازی مصرف فرآورده های خونی در بیمارستان های ارائه
می شود که در آن علاوه بر امکان توزیع فرآورده ها توسط مرکز خون بین نقاط تقاضا، امکان انتقا ل جانبی 
خون بین نقاط تقاضا نیز به عنوان راهکاری جهت مقابله با عدم قطعیت تقاضا در نظر گرفته  شده است
علاوه براین، معیار تازهی خون و لزوم مصرف خون تازه برای برخی عمل های جراحی کیه در دنیای وا قعی از
اهمیت ویژه ای برخوردار است نیز در این مدل لحاظ شده است درنهایت ، به منظور اعتبار سنجی  مدل
پیشنهادی، یک مطالعه موردی با داده های مربوط به مرکز خون و بیمارستان های شهر تهران ارائه و نتایج حاصل
از حل آن بررسی شده است
کلیدواژه ها
: زنجیره ی تأمین خون؛ فسادپذیری؛ انتقال جانبی؛ تازگی خون؛ شرایط عدم قطعیت
عنوان مقاله [English]
Management of Products Consumption in Blood Supply Chain Considering Lateral Transshipment between Hospitals
نویسندگان [English]
Saeed Yaghobi1؛ Mehdi Kamvar2
چکیده [English]
There are issues such as limitation of blood resources, perishability, special preservation conditions of blood products and high wastage and shortage costs of blood products, make management of blood products consumption as one of the most complex issues in healthcare systems. This paper proposes a linear mathematical model to optimize consumption of the blood products in hospitals. In the proposed model, in addition to distribution of blood products between hospitals by blood center, possibility of lateral transshipments between hospitals considered as a strategy to deal with demand uncertainty. Furthermore, factor of blood freshness and the need of some surgeries for fresh blood considered in this model as real conditions. Finally, to validate the proposed model, a case related to one blood center and eight hospitals in Tehran city presented and its results discussed
کلیدواژه ها [English]
Blood Supply Chain, Perishability, Lateral Transshipment, Freshness of Blood, Uncertainty Conditions
مراجع
امیری مقصود، نایدی محمد امین، زرابادی پور اویس ) 1969 (، توسعه مدل های کنترل موجودی
(r,Q) و (R,T) - مطالعات مدیریت صنعتی، دوره 11 ، شماره 99 ، صص 112 121
یحیی زاده اندواری یلدا، الفت لعیا، امیری مقصود ) 1962 (، رویکرد بهینه سازی استوار در انتخاب
- تأمین کننده و تخصیص سفارش مطالعات مدیریت صنعتی، دوره 17 ، شماره 71 ، صص 12 21
Alfonso, E., Augusto, V., & Xie, X. (2015). Mathematical programming models for annual and weekly bloodmobile collection planning. IEEE Transactions on Automation Science and Engineering, 12(1), 96-105.
Arvan, M., Tavakkoli-Moghaddam, R., & Abdollahi, M. (2015). Designing a bi-objective and multi-product supply chain network for the supply of blood. Uncertain Supply Chain Management, 3(1), 57-68.
Beliën, J., & Forcé, H. (2012). Supply chain management of blood products: A literature review. European Journal of Operational Research, 217(1), 1-16.
Cohen, M. A., & Pierskalla, W. P. (1975). Management policies for a regional blood bank. Transfusion, 15(1), 58-67.
Fontaine, M. J., Chung, Y. T., Erhun, F., & Goodnough, L. T. (2010). Age of blood as a limitation for transfusion: potential impact on blood inventory and availability. Transfusion, 50(10), 2233-2239.
Ghandforoush, P., & Sen, T. K. (2010). A DSS to manage platelet production supply chain for regional blood centers. Decision Support Systems, 50(1), 32-42.
Gunpinar, S., & Centeno, G. (2015). Stochastic integer programming models for reducing wastages and shortages of blood products at hospitals. Computers & Operations Research, 54, 129-141.
Gunpinar, S. (2013). Supply chain optimization of blood products. University of South Florida, Scholar Commons.
118 مطالعات مدیریت صنعتی – سال پانزدهم، شماره 74 ، زمستان 69
Haijema, R., van der Wal, J., & van Dijk, N. M. (2007). Blood platelet production: Optimization by dynamic programming and simulation. Computers & Operations Research, 34(3), 760-779.
Hemmelmayr, V., Doerner, K. F., Hartl, R. F., & Savelsbergh, M. W. (2009). Delivery strategies for blood products supplies. OR spectrum, 31(4), 707-725.
Hemmelmayr, V., Doerner, K. F., Hartl, R. F., & Savelsbergh, M. W. (2010). Vendor managed inventory for environments with stochastic product usage. European Journal of Operational Research, 202(3), 686-695.
Hosseinifard, Z., & Abbasi, B. (2016). The inventory centralization impacts on sustainability of the blood supply chain. Computers & Operations Research.
Nahmias, S. (1982). Perishable inventory theory: A review. Operations research, 30(4), 680-708.
Osorio, A. F., Brailsford, S. C., & Smith, H. K. (2015). A structured review of quantitative models in the blood supply chain: a taxonomic framework for decision-making. International Journal of Production Research, 53(24), 7191-7212.
Pegels, C. C., & Jelmert, A. E. (1970). An evaluation of blood-inventory policies: A Markov chain application. Operations Research, 18(6), 1087-1098.
Pierskalla, W. P., & Roach, C. D. (1972). Optimal issuing policies for perishable inventory. Management Science, 18(11), 603-614.
Pierskalla, W. P. (2005). Supply chain management of blood banks. In Operations research and health care (pp. 103-145). Springer US.
Prastacos, G. P. (1978). Optimal myopic allocation of a product with fixed lifetime. Journal of the operational Research Society, 29(9), 905-913.
Prastacos, G. P., & Brodheim, E. (1980). PBDS: a decision support system for regional blood management. Management Science, 26(5), 451-463.
مدیریت مصر فرآورده ها در زنییره ی تأمین خون با در نظر هرفتن امکان انتقال جاندی 115
Prastacos, G. P. (1981). Allocation of a perishable product inventory. Operations Research, 29(1), 95-107.
Sapountzis, C. (1985). Analytical Evaluation of the Characteristic Curve of a Blood Bank and Its Usefulness in Blood Banking. European Journal of Operational Research, 19 (1): 20–32.
Silva Filho, O. S., Carvalho, M. A., Cezarino, W., Silva, R., & Salviano, G. (2013). Demand forecasting for blood components distribution of a blood supply chain. IFAC Proceedings Volumes, 46(24), 565-571.
Sherali, H. D., & Alameddine, A. (1992). A new reformulation-linearization technique for bilinear programming problems. Journal of Global optimization, 2(4), 379-410.
Van Dijk, N., Haijema, R., Van Der Wal, J., & Sibinga, C. S. (2009). Blood platelet production: a novel approach for practical optimization. Transfusion, 49(3), 411-420.
Yahnke, D. P., Rimm, A. A., Makowski, G. G., & Aster, R. H. (1973). Analysis and Optimization of a Regional Blood Bank Distribution Process: II. Derivation and Use of a Method for Evaluating Hospital Management Procedures. Transfusion, 13(3), 156-169.

آمار
تعداد مشاهده مقاله: 193
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 115
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.