مدیریت تولید و عملیات
مرتضی سعیدی؛ مصطفی ابراهیم پور ازبری؛ محمد رحیم رمضانیان
چکیده
هدف این مقاله، طراحی الگوی بهبود عملکرد پایدار شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی استان گیلان است تا در فضای حاضر مدیران و تصمیم گیران با شناخت عوامل، چالشها و پیامدهای مدنظر به سمت بهبود عملکرد پایدار شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی گام بردارند. مقاله حاضر از منظر هدف در زمرهی تحقیقات کاربردی، از منظر ماهیت در زمرهی پژوهش ...
بیشتر
هدف این مقاله، طراحی الگوی بهبود عملکرد پایدار شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی استان گیلان است تا در فضای حاضر مدیران و تصمیم گیران با شناخت عوامل، چالشها و پیامدهای مدنظر به سمت بهبود عملکرد پایدار شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی گام بردارند. مقاله حاضر از منظر هدف در زمرهی تحقیقات کاربردی، از منظر ماهیت در زمرهی پژوهش اکتشافی- توصیفی و بر مبنای جمعآوری اطلاعات در زمرهی مطالعات میدانی قرار میگیرد. این مقاله در زمرهی تحقیقات کیفی است با روش داده بنیاد، از طریق 3 مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی مدلی پاردایمی متشکل از شش بخش ایجاد شد. نتایج حاصل از تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از نظریه داده بنیاد موجب شکلگیری 13 طبقه اصلی، 29 مقولهی اصلی و 248 مفهوم شد. شش طبقهی اصلی مدل پارادایمی داده بنیاد با استفاده از کدگذاری نظری به شکل: پدیده محوری (بهبود عملکرد پایدار)، شرایط علی (بقای سازمان، الزام اجتماعی و محیطی، کسب مزیت رقابتی)، شرایط زمینهای (عوامل محیطی، عوامل سازمانی)، شرایط مداخلهگر (عوامل محیطی، عوامل سازمانی)، راهبردها (سطح کلان، سطح سازمان) و درنهایت پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی ناشی از دستیابی به بهبود عملکرد پایدار با پیادهسازی راهبردهای مدنظر به وجود آمدند.