مدیریت زنجیره تامین
سلیم کریمی تکلو؛ حمید شریفی؛ احسان بخشی خورده بلاغ
چکیده
مزیت زنجیره تأمین دایرهای پایدار هوشمند کمک به اقتصادهای درحالتوسعه میباشد که بیشترین تأثیر را از چالشها و استانداردهای در حال تغییر صنعت و محیط دارند. هدف از این پژوهش شناسایی و تحلیل محرکهای زنجیره تأمین دایرهای پایدار هوشمند بود. براین اساس 12 نمونه به روش گلوله برفی از بین خبرگان صنعت روغن خوراکی انتخاب شد. محرکها ...
بیشتر
مزیت زنجیره تأمین دایرهای پایدار هوشمند کمک به اقتصادهای درحالتوسعه میباشد که بیشترین تأثیر را از چالشها و استانداردهای در حال تغییر صنعت و محیط دارند. هدف از این پژوهش شناسایی و تحلیل محرکهای زنجیره تأمین دایرهای پایدار هوشمند بود. براین اساس 12 نمونه به روش گلوله برفی از بین خبرگان صنعت روغن خوراکی انتخاب شد. محرکها با نظر خبرگان نهایی شد و با روش DEMATEL و AISM مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که محرکهای شایستگی سازمانی و شایستگی منابع انسانی بهعنوان تأثیرگذارترین محرکها بوده و محرکهای پایداری اقتصادی و پایداری محیطی بیشترین میزان تأثیرپذیری را نسبت به سایر محرکها دارند. طبق نتایج پژوهش مسئولین صنعت روغن خوراکی برای حرکت به سمت زنجیره تأمین دایرهای پایدار هوشمند باید شایستگی سازمانی را موردتوجه ویژه قرار دهند زیرا این محرک بیشترین میزان تأثیرگذاری را نسبت به سایر محرکها دارد.
مدیریت زنجیره تامین
شهریار مرزبان؛ مرتضی شفیعی؛ محمدرضا مظفری
چکیده
رشـد نگرانیهای اجتماعی و زیست محیطی درباره تاثیرات زنجیره تامین مواد غذایی و چالش های زیادی در صنعت مواد غذایی وجود دارد، منجر بـه فشار زیادی از انواع ذینفعان به منظور بهبود عملکرد پایداری چرخه عمر محصولات فاسدشدنی شده است. در این پژوهش به دنبال ارزیابی عملکرد زنجیره تامین پایدار محصولات فاسد شدنی در صنایع غذایی هستیم. ساختار زنجیره ...
بیشتر
رشـد نگرانیهای اجتماعی و زیست محیطی درباره تاثیرات زنجیره تامین مواد غذایی و چالش های زیادی در صنعت مواد غذایی وجود دارد، منجر بـه فشار زیادی از انواع ذینفعان به منظور بهبود عملکرد پایداری چرخه عمر محصولات فاسدشدنی شده است. در این پژوهش به دنبال ارزیابی عملکرد زنجیره تامین پایدار محصولات فاسد شدنی در صنایع غذایی هستیم. ساختار زنجیره تامین پژوهش حاضر، پس از بررسی پیشینههای خارجی و داخلی و پیدا کردن شکاف مطالعاتی، از یک زنجیره تامین چهار مرحلهای تشکیل شده که متغیرهای ورودی و خروجی آن بر اساس محصولات فاسد شدنی و ابعاد سهگانه پایداری انتخاب شدند. به همین منظور در راستای شناخت و استخراج شاخصهای موثر ورودی و خروجی و واسطهای به منظور محاسبه ارزیابی کارایی نسبی زنجیره تامین در بخش های مختلف، مطالعات میدانی و کتابخانهای گستردهای بر روی متغیرها و شاخصهای موجود در زمینه فعالیتهای مختلف زنجیره تامین صورت گرفت. درنهایت بعد از انتخاب شاخصها به بررسی میزان کارایی زنجیره تامین ارایه شده و رتبه بندی واحدهای کارا پرداختیم. به علت ماهیت اصلی پژوهش مواد فاسد شدنی، جامعه آماری پژوهش شامل 18 کارخانه لبنیاتی و گوشتی از استان فارس در ایران مورد مطالعه قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از تحلیل پوششی دادههای شبکهای و به منظور مدلسازی و حل آن از نرمافزار WinQsb استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از این است که بیشترین مشکلات ناکارایی شرکتهای مورد مطالعه مربوط به بخش تامین کنندگان میباشد، بر اساس نتایج بدست آمده پیشنهاداتی در جهت کارایی شرکت ها ارایه شده است.