اکبر عالم تبریز؛ مریم بهرامی
دوره 4، شماره 13 ، تیر 1385، صفحه 1-18
چکیده
موضوع این تحقیق، ارزیابی میزان آمادگی جهت پیاده سازی نگهداری بهره ور جامع در شرکت شاسی ساز ایران می باشد. در راستای دستیابی به هدف اصلی پژوهش که همانا ارزیابی میزان آمادگی شرکت شاسی ساز ایران جهت پیاده سازی نگهداری بهره ور جامع می باشد بررسی هایی در چهار حیطه تعهد مدیریت ارشد نسبت به پیاده سازی و اجرا TPM تمایل و مشارکت نیروی انسانی ...
بیشتر
موضوع این تحقیق، ارزیابی میزان آمادگی جهت پیاده سازی نگهداری بهره ور جامع در شرکت شاسی ساز ایران می باشد. در راستای دستیابی به هدف اصلی پژوهش که همانا ارزیابی میزان آمادگی شرکت شاسی ساز ایران جهت پیاده سازی نگهداری بهره ور جامع می باشد بررسی هایی در چهار حیطه تعهد مدیریت ارشد نسبت به پیاده سازی و اجرا TPM تمایل و مشارکت نیروی انسانی میزان استفاده از ابزارهای کنترل فرایند آماری و در نهایت میزان استفاده از رویه های نگهداری و تعمیرات صورت گرفت.
در پژوهش جهت گردآوری داده ها از روش نمونه گیری تصادفی ساده و ابزار پرسشنامه استفاده شده است. سوالات پرسشنامه با توجه به حیطه های چهار گانه که برگرفته از مدل شمس الدین احمد و زهاری طاها می باشد طراحی و در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. این تحقیق بر حسب نحوه گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی – پیمایشی است. داده ها از دو روش کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شده و جهت تحلیل اطلاعات از آزمون مقایسه میانگین یک جامعه با میانگین فرضی استفاده استفاده شده است.
پس از تحلیل اطلاعات، آمادگی شرکت شاسی ساز در قالب هر چهار سوال پژوهش و در نتیجه سوال اصلی پائین تر از میزان متوسط ارزیابی گردید. در کل با توجه به میانگین پاسخ های افراد مشارکت کارکنان بهترین رتبه از لحاظ میزان آمادگی را اخذ و بعد از آن به ترتیب رویه های نت، تعهد مدیریت و ابزارهای SPC قرار میگیرند.
فتاح میکائیلی؛ حسین صداقتی
دوره 4، شماره 13 ، تیر 1385، صفحه 19-40
چکیده
پژوهش حاضر با هدف سنجش و مدیریت مخاطرات مرتبط با فعالیت های برون سپاری در حوزه فناوری اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی صورت گرفته است. آگاهی در رابطه با برون سپاری به عنوان منبع پشتیبانی کننده از استراتژی های سازمان در حال افزایش است و دیگر تنها به برون سپاری به مثابه عاملی برای کاهش هزینه های سازمان نگریسته نمی شود. به همین دلیل است که ...
بیشتر
پژوهش حاضر با هدف سنجش و مدیریت مخاطرات مرتبط با فعالیت های برون سپاری در حوزه فناوری اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی صورت گرفته است. آگاهی در رابطه با برون سپاری به عنوان منبع پشتیبانی کننده از استراتژی های سازمان در حال افزایش است و دیگر تنها به برون سپاری به مثابه عاملی برای کاهش هزینه های سازمان نگریسته نمی شود. به همین دلیل است که گرایش سازمانها به استفاده از برون سپاری IT جهت پاسخ موثر به محیط به طور چشمگیری افزایش یافته است. در این تحقیق از رویکرد زیان مورد انتظار برای سنجش میزان مخاطرات فعالیت های فناوری اطلاعات در شرکت آب نیرو استفاده شده است. نتایج تحقیق مشخص نمودند که سیستم هایی که با فعالیت های اصلی شرکت آب نیرو استفاده شده است. نتایج تحقیق مشخص نمودند که سیستم هایی که با فعالیت های اصلی شرکت آب نیرو سرو کار دارند دارای میزان ریسک بالای برون سپاری و سیستم هایی که کمتر به هسته مرکزی فعالیت های سازمانی مربوط می شوند دارای میزان ریسک پایینی به منظور برون سپاری می باشند.
محمود البرزی؛ سید امیر رضا ابطحی
دوره 4، شماره 13 ، تیر 1385، صفحه 41-66
چکیده
هدف این تحقیق پیش بینی نرخ خوردگی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی می باشد. خوردگی پدیده ای است که به علت تاثیر عوامل مختلف و متعدد شناخته شده و ناشناخته پیچیدگی بسیار زیادی دارد و به راحتی قابل مدلسازی نیست. جهت پیش بینی و مدلسازی خوردگی در رویکرد مکانیستیک به واکنش ها و فرایندهای فیزیکی، شیمیایی، و الکتروشیمیایی آن توجه می شود و ...
بیشتر
هدف این تحقیق پیش بینی نرخ خوردگی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی می باشد. خوردگی پدیده ای است که به علت تاثیر عوامل مختلف و متعدد شناخته شده و ناشناخته پیچیدگی بسیار زیادی دارد و به راحتی قابل مدلسازی نیست. جهت پیش بینی و مدلسازی خوردگی در رویکرد مکانیستیک به واکنش ها و فرایندهای فیزیکی، شیمیایی، و الکتروشیمیایی آن توجه می شود و مدلسازی بر اساس آنها انجام می پذیرد. با وجود موفقیت هایی که این مدل ها داشته اند لیکن به علت تعدد عوامل تاثیر گذار که بعضا ناشناخته نیز هستند نیاز به مدلهایی که با دقت بیشتری این پدیده را مدلسازی و پیش بینی کنند احساس می شود.
در این تحقیق برای پیش بینی نرخ خوردگی از مدل شبکه عصبی مصنوعی با بهینه سازی ژنتیک استفاده گردیده است. از بین مدل های مختلف شبکه عصبی شبکه عصبی چند لایه با الگوریتم یادگیری کاهش گرادیان انتخاب شده است. پس از ایجاد شبکه، فرایند آموزش شبکه با داده های موجود در یک پالایشگاه نفت مورد تحقیق انجام شد و سپس ارزیابی و آزمایش صورت گرفت. پس از آماده شدن شبکه جهت استخراج دانش از روش تحلیل حساسیت و الگوریتم گارسن استفاده شد.
نتایج تحقیق نشان می دهد که روش شبکه عصبی توانایی پیش بینی نرخ خوردگی را با ضریب همبستگی و خطای MSE قابل قبول دارد. بخش دیگری از نتایج که برگرفته از روش تحلیل حساسیت هستند نشان دهنده میزان تاثیر هر کدام از پارامترهای نفت خام بر روی خوردگی می باشد. طبق این نتایج نمک و گوگرد تاثیرگذارترین عوامل بر روی خوردگی در پالایشگاه مورد تحقیق هستند.
سید محمد اعرابی؛ مرجان فیاضی
دوره 4، شماره 13 ، تیر 1385، صفحه 67-88
چکیده
امروزه تغییرات موجود در محیط کار سازمان ها را مجبور کرده که به منظور بقا در دنیای متلاطم در نظام های مدیریت خود بازنگری کنند و توانمند سازی کارکنان به منزله موضوع اصلی مربوط به عملکردهای رهبری و مدیریت این امکان را برای سازمان ها فراهم ساخته که رقابتی تر شوند. رشد سریع تئوری ها و مفاهیم مرتبط با توانمند سازی اگر چه با هدف توسعه علمی ...
بیشتر
امروزه تغییرات موجود در محیط کار سازمان ها را مجبور کرده که به منظور بقا در دنیای متلاطم در نظام های مدیریت خود بازنگری کنند و توانمند سازی کارکنان به منزله موضوع اصلی مربوط به عملکردهای رهبری و مدیریت این امکان را برای سازمان ها فراهم ساخته که رقابتی تر شوند. رشد سریع تئوری ها و مفاهیم مرتبط با توانمند سازی اگر چه با هدف توسعه علمی این مفهوم صورت گرفته اما باعث ایجاد سردرگمی و عدم انسجامی شده که وجود چارچوبی معتبر را ضروری ساخته است. در این مقاله پس از پرداختن به زمینه تاریخی، مفاهیم کلیدی و تحلیل انتقادی تئوری های توانمند سازی این تئوری ها بر اساس چارچوب بوریل و مورگان جانمایی و الگوی جدیدی ارائه شده است. توانمند سازی انسان گرا، چهار گونه معرفی شده در این الگو هستند.
جمشید صالحی صدقیانی؛ سید امیر رضا ابطحی
دوره 4، شماره 13 ، تیر 1385، صفحه 89-122
چکیده
هدف از تدوین این مقاله معرفی رایانش نرم و روش های مختلف آن جهت مدل سازی پدیده ها می باشد. رایانش نرم به مجموعه در حال تکاملی از روش هایی گفته می شود که جهت ساخت سیستم های هوشمندی که همانند انسان استدلال می کنند و قابلیت مواجهه با عدم قطعیت در مسائل را دارند مورد استفاده قرار می گیرند.
در این مقاله در ابتدا به توضیح شبکه های عصبی در رویکرد ...
بیشتر
هدف از تدوین این مقاله معرفی رایانش نرم و روش های مختلف آن جهت مدل سازی پدیده ها می باشد. رایانش نرم به مجموعه در حال تکاملی از روش هایی گفته می شود که جهت ساخت سیستم های هوشمندی که همانند انسان استدلال می کنند و قابلیت مواجهه با عدم قطعیت در مسائل را دارند مورد استفاده قرار می گیرند.
در این مقاله در ابتدا به توضیح شبکه های عصبی در رویکرد رایانش نرم پرداخته می شود سپس روش های دیگر این رویکرد از قبیل الگوریتم ژنتیک و کلا مبحث یادگیری ماشینی توضیح داده خواهد شد. از آنجائیکه هدف اصلی در ساخت مدل کشف دانش از آن می باشد در ادامه روش های مختلف کشف دانش و قانون از شبکه های عصبی بیان خواهد شد.
بهروز رضایی منش؛ مهدی نوربخش
دوره 4، شماره 13 ، تیر 1385، صفحه 123-146
چکیده
نوشتار حاضر بر اساس پژوهشی توصیفی – پیمایشی با عنوان بررسی عوامل موثر بر ایجاد سازمان یادگیرنده می باشد که بر روی 84 نفر از کارشناسان و مدیران حوزه ستادی وزارت تعاون اجرا و تدوین شده است. مدل مفهومی پژوهش برگرفته از مبدع الگوی سازمانهای یادگیرنده یعنی پیتر سنگه است. وی در کتاب خود تحت عنوان پنجمین فرمان، عوامل موثر بر ایجاد سازمان ...
بیشتر
نوشتار حاضر بر اساس پژوهشی توصیفی – پیمایشی با عنوان بررسی عوامل موثر بر ایجاد سازمان یادگیرنده می باشد که بر روی 84 نفر از کارشناسان و مدیران حوزه ستادی وزارت تعاون اجرا و تدوین شده است. مدل مفهومی پژوهش برگرفته از مبدع الگوی سازمانهای یادگیرنده یعنی پیتر سنگه است. وی در کتاب خود تحت عنوان پنجمین فرمان، عوامل موثر بر ایجاد سازمان های یادگیرنده را شامل رهبری، فضای تعمقی، بومی سازی، تعادل بین کار و خانواده، مدیریت زمان و تجربه اندوزی دانسته است. روش نمونه گیری در این پژوهش طبقه ای – تصادفی می باشد. با شناسایی عوامل موثر بر ایجاد سازمان یادگیرنده می توان زمینه استقرار این شکل از سازمان را بعنوان رویکردی نوین در جهت تعالی سازمانی و توسعه منابع انسانی فراهم کرد. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل ذکر شده بر ایجاد سازمان یادگیرنده موثر است. بنابراین با اقداماتی همچون استفاده از رهبران طراح، معلم و ناظر، ایجاد فضای تعمقی، استفاده از تجارب موردی، تلاش فردی و سازمانی به منظور ایجاد تعادل بین کار و خانواده، ایجاد فرصت جهت یادگیری و تفکر و واگذاری تصمیم گیری ها به بدنه کارشناسی و سرپرستی می تواند موجبات ایجاد سازمان یادگیرنده را فراهم نماید.